Vendor: Cochlear

Nucleus 8 (CP1110) процесор на звук

Short description

Nucleus® 8 се темели на, како водечки бренд на пазарот, со карактеристиките на Nucleus® 7, со подобрување во областите кои се важни за нашите корисници: големината, слушните перформанси и поврзувањето. Nucleus® 8 процесорот на звук е дизајниран да обезбеди удобност и дискреција како најмнал BTE процесор на звук во светот; да овозможи подобар слух во бучните ситуации; да им помогне на корисниците да се вклучат и да се поврзат со животните средини на нивен единствен начин; да биде компатибилен со сите Nucleus® импланти, почнувајќи од CI24M3 па навака.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno da nas kontaktirate kako bi dobili sve potrebne informacije.

Description
 • Удобност
  • најмал и најлесен задушен процесор на звук за кохлеарен имплант
  • нова и удобна форма
 • Слушни перформанси
  • SmartSound® iQ 2 – паметна технологија за подобрување на слухот
  • SCAN 2 -подобрена автоматска класификација на слушната средина
  • подобрен ForwardFocus – користејќи ги адаптивните Beam® насоки
 • Поврзување
  • спремен за следната генерација на Bluetooth® LE Audio
  • директен пренос со компатибилните Apple i Android уреди
  • Nucleus Smart App контрола и надзор
  • подршка преку услугата Connected Care
  • компатибилност со True Wireless™ уредите
 • Животен стил
  • подобрена отпорност на вода (IP68)
  • нова Nucleus® 8 Slimline™ завојница
  • големи опции за носење за деца и возрасни
  • нова сребрена боја
  • капаче за персонализација за прилагодување на вашиот процесот на звук
 • Компатибилност
  • со серијата CI600/Profil Plus (CI612, CI622, CI632), CI500/Profil serija (CI512, CI522, CI532, ABI541), CI24RE Serija (CI422, CI24RE (CA), CI24RE (ST), CI24REH (Hibrid L24)), CI24R serija (CI24R (CA), CI24R (CS), CI24R (ST)), CI24M серија (CI24M, CI11+11+2M, ABI24M)
 • 3 години гаранција

Помал  (Најмалиот на светот штотуку стана уште помал. Искусете ја удобноста на најмалиот и најлесниот задушен процесор на звук во светот). Попаметен (Доживејте го својот најдобар слух. Дизајниран да ја олесни комуникацијата со луѓето, процесорот на звук Nucleus® 8 ја емитира нашата најнова технологија на слушање која автоматски се прилагодува на вашата средина на слушање. Подобро поврзан (Зачекорете во поповрзан свет. Спремен за следната генерација на Bluetooth® LE Аудио технологија, олеснувајќи ви го преносот на звукот – на повеќе места и со повеќе уреди како никогаш досега).