Vendor: Bernafon

NoWax филтери, за CIC (канални) апарати (6 ком.)

ден 600
Tax included.

Short description

NoWax филтерите го штитат Вашиот слушен апарат од ушна маст, а со тоа го одржуваат квалитетот на звукот на високо ниво.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Detaljan opis proizvoda

Вашиот ушен канал произведува ушна маст која може да го затвори звучникот на слушниот апарат. Ушната маст е еден од главните причинители за појавување на проблем кај слушните апарати. Сите CIC слушни апарати се со филтер со што се спречува влегување на ушната маст во апаратот. Обавезно е користењето на филтерот за заштита од ушна маст. Доколку не го менувате филтерот на Вашиот слушен апарат во рокот предвиден за промена на истиот, ризикувате расипување на апаратот поради неадекватно одржување на истиот.