Vendor: Bernafon

Leox 7 слушен апарат

Short description

Leox премиум слушниот апарат од швајцарската компанија Bernafon со сите свои најнапредни функции го приближува корисникот на овој слушен апарат до природен звук при слушањето. Дизајниран е само за корисници кои имаат тешко оштетување и екстремно тешко оштетување на слухот а се препорачува на лица кои се со многу активен начин на живот и кои сакаат во секоја ситуација да имаат максимално разбирање и најголемо чувство на пријатност во слушањето.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno zakazati pregled kako bi se utvrdilo koji proizvod vam odgovara. Klikom na dugme dole u samo par koraka zakazite BESPLATAN PREGLED.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Description

Од првите зборови кои ги слушаме па се до многубројните изреки кои ги склопуваме во животот, секој ден е нова шанса за повеќе спонтани моменти. Leox  е првиот True Environment Processing™ Super Power / Ultra Power слушен апарат на Bernafon  погоден за сите оние кои имаат тешко и екстремно тешко оштетување на слухот. Откривајќи го и обработувајќи го звукот со неверојатно голема брзина, овој слушен апарат ви овозможува најреалистичо чувство на слушање. Бернафоновата заштитена DECS™ технологија и моќниот сет на функции овозможуваат извонредни перформанси при слушањето. Како едно од највисоките ниво на амплификација на пазарот, гордо можеме да кажеме дека Leox е апарат кој им помага на децата и младите да уживаат во животот со полна спонтаност. Со овој апарат вие ќе добиете функции од висока технологија кои се од вистинска корист и притоа слушниот апарат кој ја покажува својата целосна вредност, како никогаш до сега. Посебна приказна која е поврзана со Leox слушните апарати е нивната Bluetooth бежична поврзаност со сите паметни уреди кои ги имаме во секојдневното опкружување.  Оваа технологија на компанијата Bernafon е докажано најдобра бидејќи звукот од мобилниот телефон, телевизор, лаптоп го пренесува без прекин и тешкотија а она што е исклучително важно е дека звукот е кристално чист и јасен дури и за лицата со оштетен слух. Корисниците на Leox слушните апарати со бежична конекција која ја нуди компанијата Bernafon, имаат можност повторно да ги слушаат омилените песни, да гледаат серии и филмови, да слушаат информативни програми и се да разбираат скоро на ист начин како луѓето кои природно имаат добар слух.

Овој слушен апарат е најновиот апарат на компанијата Bernafon која се нуди на возрасни лица и деца со тешко оштетување на слух.

Додатоци:

  • TV A – адаптер за телевизор преку кој корисникот на слушниот апарат има можност да го разбира телевизискиот програм и до 100%.
  • SoundClip – додаток кој бежично се поврзува со слушните апарати а овозможува директен пренос на звукот во слушните апарати од мобилен телефон, лаптоп или било кој друг уред кој има
  • Апликација EasyControl A – дава можност корисникот директно да управува со слушните апарати преку својот мобилен телефон.