Vendor: Bernafon

Leox 3 слушен апарат

Short description

Leox е најмоќниот апарат на компанијата Bernafon со True Environment Processing™ технологија. Дизајниран е само за корисници кои имаат тешко оштетување и екстремно тешко оштетување на слухот а се препорачува на лица кои се со средно активен начин на живот и кои се движат во средини со среден интензитет на бука а сакаат да разбираат разговор во кој се вклучени 2-3 лица.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno zakazati pregled kako bi se utvrdilo koji proizvod vam odgovara. Klikom na dugme dole u samo par koraka zakazite BESPLATAN PREGLED.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Description

Од првите зборови кои ги слушаме па се до многубројните изреки кои ги склопуваме во животот, секој ден е нова шанса за повеќе спонтани моменти. Leox  е првиот True Environment Processing™ Super Power / Ultra Power слушен апарат на Bernafon  погоден за сите оние кои имаат тешко и екстремно тешко оштетување на слухот. Откривајќи го и обработувајќи го звукот со неверојатно голема брзина, овој слушен апарат ви овозможува најреалистичо чувство на слушање. Бернафоновата заштитена DECS™ технологија и моќниот сет на функции овозможуваат извонредни перформанси при слушањето. Како едно од највисоките ниво на амплификација на пазарот, гордо можеме да кажеме дека Leox е апарат кој им помага на децата и младите да уживаат во животот со полна спонтаност. Со овој апарат вие ќе добиете функции од висока технологија кои се од вистинска корист и притоа слушниот апарат кој ја покажува својата целосна вредност, како никогаш до сега.

Leox користи 2,4 GHz Bluetooth® Low Energy  и NFMI технологија, па со самото тоа има можност за директен пренос на звукот во слушните апарати од одредени модели на паметни телефони и на овој начин корисниците можат да уживаат во кристално чистиот звук кој го добиваат преку различни медиуми.

Додатоци:  

  • TV A – адаптер за телевизор преку кој корисникот на слушниот апарат има можност да го разбира телевизискиот програм и до 100%.
  • SoundClip – додаток кој бежично се поврзува со слушните апарати а овозможува директен пренос на звукот во слушните апарати од мобилен телефон, лаптоп или било кој друг уред кој има
  • Апликација EasyControl A – дава можност корисникот директно да управува со слушните апарати преку својот мобилен телефон.