Vendor: Bernafon

Alpha 1 слушен апарат

Short description

Првиот апарат на швајцарската компанија Bernafon со функцијата Hybrid Technology™ која ги комбинира двата најдобри пристапи за обработка на звукот а како резултат дава зголемена разбирливост на говорот и удобност во слушањето.
Овој слушен апарат се препорчува на лица кои се средно активни и кои се движат во средина со среден интензитет на бука а притоа сакаат да го разбираат разговорот во кој се вклучени 2-3 лица.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno zakazati pregled kako bi se utvrdilo koji proizvod vam odgovara. Klikom na dugme dole u samo par koraka zakazite BESPLATAN PREGLED.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Description

Alpha 1 слушниот апарат е омилен помеѓу корисниците бидејќи има најдобар однос помеѓу цената и квалитетот за лица кои сакаат да имаат добро разбирање во услови кои се со средна побарувачка. Ова е слушен апарат кој има опција да биде со батерии кои се полнат, како и сите слушни апарати од семејството на Alpha. Батеријата се полни само 3 часа и трае во текот на целиот ден. За лицата кои традиционално веруваат во користењето на стандардните батерии, постојат модели кои користат и стандардни променливи батерии. Овие слушни апарати се дизајнирани да бидат атрактивни и дискретни за носење. Alpha 1 е слушен апарат кој е наменет за корисници кои имаат од благо до тешко оштетување на слухот. Тоа подразбира директен бежичен пренос на звукот, 2.4 Ghz Bluetooth® од било кој паметен телефон или уред кој има опција за Bluetooth во себе.

Додатоци:

  • TV A – адаптер за телевизор преку кој корисникот на слушниот апарат има можност да го разбира телевизискиот програм и до 100%.
  • SoundClip – додаток кој бежично се поврзува со слушните апарати а овозможува директен пренос на звукот во слушните апарати од мобилен телефон, лаптоп или било кој друг уред кој има
Апликација EasyControl A – дава можност  корисникот директно да управува со слушните