Vendor: Bernafon

Alpha 5 слушен апарат

Short description

Alpha 5 е слушен апарат од средната класа на швајцарската компанија Bernafon. Наменет е за сите оштетувања на слухот а посебно се препорачува на лица кои се со активно темпо на живот и на кој им е важно разбирањето на говорот и во помала група на соговорници.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno zakazati pregled kako bi se utvrdilo koji proizvod vam odgovara. Klikom na dugme dole u samo par koraka zakazite BESPLATAN PREGLED.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Description

Alpha 5 како слушен апарат од средната класа, нуди голем број на функции кои овозможуваат одлично искуство во слушањето, дури и за корисниците со поголеми очекувања. Со овој слушен апарат имате прилика да разбирате говор во голем број опкружувања без разлика на нивото на бука кое се наоѓа околу вас.

Хибридната технологија на обработка на звук во соработка со одличниот систем на микрофонот, дава одличен фокус на разговорот во повеќе правци, така да со овој слушен апарат можно е одлично разбирање на соговорникот.  Со слушниот апарат Alpha 5 добивате:

  • Одличен фокус на говорот во опкружување со повеќе лица
  • Пријатност во бука со среден интензитет
  • Опцијата за слушен апарат на полнење
  • Бежично поврзување со сите уреди кои имаат опција Bluetooth

Додатоци:

  

  • TV A – адаптер за телевизор преку кој корисникот на слушниот апарат има можност да го разбира телевизискиот програм и до 100%.
  • SoundClip – додаток кој бежично се поврзува со слушните апарати а овозможува директен пренос на звукот во слушните апарати од мобилен телефон, лаптоп или било кој друг уред кој има
  • Апликација EasyControl A – дава можност корисникот директно да управува со слушните апарати преку својот мобилен телефон.