Vendor: Bernafon

Nevara 1 слушен апарат

Short description

Слушниот апарат Zerena 1 од швајцарската компанија Bernafon го олеснува влезот во светот на квалитетните слушни апарати. Тие нудат природна перцепција на звукот и разбирање на говорот во средини со динамична позадинска бука. Се препорачува на лица кои се со помала активност и кои се движат во средини со помал интензитет на бука.

Vazno!!! Ovaj proizvod se ne moze kupiti online vec je potrebno zakazati pregled kako bi se utvrdilo koji proizvod vam odgovara. Klikom na dugme dole u samo par koraka zakazite BESPLATAN PREGLED.

DOSTAVA NA ADRESU
ONLINE PODRŠKA
SIGURNO PLAĆANJE
Description
  • Разбирливост на говорот - Бернафоновата единствена ChannelFree™ обработка на сигнал е клуч за чистиот и природен звук. Системот го анализира дојдовниот сигнал во целост и врши појачување на звукот 20.000 пати во секунда. Со таа стапка на брзина, ChannelFree™ може да ја третира секоја фонема независно, остварувајќи поголема разбирливост на говорот и одличен квалитет на звукот при слушање во различни ситуации.
  • Удобност во бука – Зерената ја карактеризира ефикасната Адапривна редукција на бука “Plus” и редукцијата на минлива бука. Брзината во двата система прави разлика. Буката веднаш ќе биде откриена и потисната а корисникот на слушниот апарат ќе почувствува удобност при слушањето без да го наруши разбирањето на говорот.
  • Отстранување на микрофонија – Адаптивно отстранување на микрофонијата каде притоа “Plus” континуирано ги мери осцилациите на сите дојдовни сигнали и ефикасно ја потиснува целокупната идентификувана микрофонија. Овој проактивен пристап го елиминира вознемирувачкото свирење уште пред да стане гласно.
  • Комплетен асортиман – Четири задушни  (BTE)  и шест канални стилови на апарати во понудата со различна боја поради исполнување на желбите на клиентот. Многуте акустични опции Ви нудат поголема флексибилност при подесувањето на слушниот апарат.

Додатоци:

  

  • TV A – адаптер за телевизор преку кој корисникот на слушниот апарат има можност да го разбира телевизискиот програм и до 100%.
  • SoundClip – додаток кој бежично се поврзува со слушните апарати а овозможува директен пренос на звукот во слушните апарати од мобилен телефон, лаптоп или било кој друг уред кој има
  • Апликација EasyControl A – дава можност корисникот директно да управува со слушните апарати преку својот мобилен телефон.