Nucleus® импланти

Cochlear нуди широк спектар на импланти и електроди како решение за вашиот тип на оштетување на слухот, анатомијата на кохлеата и преференцијата на хирургот.

Филозофијата позади дизајнот на Cochlear имплантите:

Нашиот широк асортиман на импланти и електроди му овозможуваат на вашиот хирург да го одбере најдобриот имплант за вас или за видот на слушното оштетување на вашето дете, анатомијата на кохлеата и општо, преференцијата на хирургот. Покрај тоа, ги дизајнираме нашите импланти имајќи ја на ум иднината , овозможувајќи понатамошен напредок во технологијата на процесорот на звукот без потреба од додатни операции.

Водечките иновации во индустријата и дизајнот на електродите за оптимални перформанси на слухот

Анатомијата на кохлеата може да варира од личност до личност и поради нудиме голем избор на форма и должина на електродите. Вашиот хирирг ќе одлучи што е најдобро за вас и ќе ви обезбеди најдобри перформанси за слухот. Единствените карактеристики на кохлеаровото портфолио на електродите вклучува:

  • 22 активни контакти за оптимална покриеност на слушната зона
  • Хибридна L24 електрода која е посебно дизајнирана и одобрена за сочувување на слухот.
  • Перимодиоларните електроди кои се дизајнирани да се постават најблиску до ушниот нерв поради најдобро влијание врз слухот.
  • Најдобра долгорочна посветеност на имплантите воопшто во индустријата.
  • Полесен пристап за скенирање на магнетна резонанца со магнетите кои можат да останат на своите места во текот на скенирањето

Поставувањето на електродата е клучно за перформансите на слухот

Cochlear-овите електроди се дизајнирани да бидат поставени во областа на внатрешноста на кохлеата каде што стимулацијата на ушниот нерв е најефикасна и обезбедува потполно достигнување на звукот. Оваа област се нарекува зона на слухот.

Клиничките истражувања покажуваат дека длабоката инсерција надвор од зоната на слухот може да биде поврзана со расипување на перформансите насред конфузијата во висина на звукот на врвот на полжавчето, како и оштетување на деликатната структура на кохлеата. Длабочината на инсерцијата заедно со најголемиот број секвенцијални контакти во индустријата (22 електроди) помага да се обезбеди пристап на полниот спектар звуци и за уште побогато искуство на слухот.

Имплантот Nucleus Profile Plus овозможува полесен пристап кон МР.

МРИ може да биде важна дијагностичка алатка за многу терапевтски области. Нашата најнова генерација на Nucleus имплантите Nucleus Profile™ Plus имплантот, го проширува нашето иновативно портфолио на импланти нудејќи пристап на МР при 1.5 и 3.0 Тесла без да се одстрани магнетот, ниту пак има потреба да се изврши бандажирање на главата.

Profile Plus имплантот има тенок дизајн кој ја прати природната кривина на главата за подобар естетски резултат и можност за пократко времетраење на операцијата. Покрај тоа, изграден е на иста платформа како најсигурниот имплант во индустријата, така да може да бидете сигурни дека имплантот ќе ви ги овозможи сите неспоредливи перформанси на слухот во годините кои следат.

Важно е да се препознае дека постојат алтернативни алатки за дијагностика како замена за  МРИ, како што е скенирањето на КТ. Околу начинот кој најмногу одговара за снимање потребно е да изврши консултација со својот медицински тим.

Open filters
6 products

CI632 Slim Modiolar

CI622 Slim Straight

CI532 Slim Modiolar

CI522 Slim Straight

Nucleus импланти

6 products